Eurojackpot – unelmista totta koko Euroopan tuella

Euroopassa lottoavat muutkin kuin vain suomalaiset. Kyseisen ajatuksen voimalla päätettiin luoda yhteinen lottopeli, johon osallistuvien panoksista sitten jaettaisiin erityisen muhkeita summia. Tuloksena oli Eurojackpot, joka ilmaantui pelipaikkojen valikoimaan vuonna 2012. Tänään se ilahduttaa itseni lisäksi 19 Euroopan maan asukkaita. Heistä jokaisella on mahdollisuus tehdä unelmista totta jättipotilla, jonka suuruus on vähintään 10 000 euroa. Euroopan tasolla vain urheilun vedonlyönti onnistuu näin mallikkaasti rajojen ylitse.

Eurojackpotin suosio perustuu muuhunkin kuin vain valtaviin jättipotteihin, vaan myös voittoluokkien runsauteen ja monipuolisiin pelijärjestelmiin. Jollet vielä ole sinut Eurojackpotin kanssa, jatka lukemista. Saat lisätietoa pelin historiasta, säännöistä ja voittoluokista, sekä voittojen todennäköisyyksistä.

Eurojackpotin historiasta

Eurojackpot ei syntynyt vahingossa. Euroopan valtioista Suomi, Saksa, Tanska, Viro, Alankomaat, Italia ja Slovenia päättelivät jo vuonna 2006, että niiden asukkaat ottaisivat ilomielin osaa maitten yhteiseen lottoon. Valttina olisi tietysti se, että kaikki panokset koottaisiin yhteen ja voitot jaettaisiin tuosta mittavasta potista. Eurojackpot lanseerattiin maaliskuussa 2012, ja se sai heti pelaajilta lämpimän vastaanoton. Viro liittyi peliin alkumetreillä, ja vuosien saatossa muutkin janosivat unelmien toteutusta samasta potista. Uusimpia tulokkaita ovat Kreikan ja Puolan pelaajat.

Eurojackpotin innoitus ja kilpailija on vuonna 2004 alkanut EuroMillions-peli. Sen perustivat Ranska ja Yhdistyneet kuningaskunnat, jotka ottivat Espanjan toverikseen saman tien. Muitakin maita liittyi lystiin vuosien mittaan. Mainittakoon myös, että vain espanjalaiset voivat osallistua sekä Eurojackpotiin että EuroMillionsiin. Eurojackpotin kilpailijoihin lukeutuu myös monelle rakas Vikinglotto, joka on Pohjolan ja Baltian maiden yhteinen rahapeli.

Sana Eurojackpotin säännöistä

Eurojackpotin säännöt ovat melko yksinkertaiset, mutta luonnollisesti ne poikkeavat esimerkiksi omasta lotostamme. Ensinnäkin sinun on sitä pelatessasi valittava 5 numeroa väliltä 1–50. Niiden lisäksi valitset kaksi lisänumeroa, lukujen 1–12 välillä. Rivin hinta on Suomessa ja useimmissa muissa Eurojackpotiin osallistuvissa maissa 2 euroa, Kreikassa kuitenkin 2,5 euroa ja Sloveniassa jokerin pakollisuuden vuoksi 3 euroa.

Monet ruudun äärelle liimaava Eurojackpot-arvonta suoritetaan kahtena iltana viikossa – tiistaina ja perjantaina. Missä sitten tarkistetaan voittorivit? Tällä hetkellä Saksassa ja Tanskassa. Jollei jättipottia yhdellä kierroksella voiteta, summa siirtyy seuraavan arvonnan jättipottiin. Näin tavoiteltavaksi voi kertyä parhaimmillaan jopa 120 miljoonan euron jättipotti!

Eurojackpotissa on 12 voittoluokkaa

Eurojackpotin kiehtovuutta lisää se, että siinä on peräti 12 eri voittoluokkaa. Kukin niistä omaa oman kohdalle osumisen todennäköisyytensä. Kerrottakoon, että jättipotin saaminen ei ole helppoa tässäkään lotossa, todennäköisyys on nimittäin tänään noin 1: 139 838 159. Sen saaminen edellyttää kaikkien 5 päänumeron että 2 lisänumeron arvaamista. Suurin todennäköisyys on osua yhdistelmään 2 + 1, johon yltää noin joka 48:s pelaaja. Unelmat ovat siis korkeuksissa, mutta älä masennu – ne eivät ole ulottumattomissa!

Vuosien aikana Eurojackpotia on uudistettu pariinkin kertaan, viimeisimmän kerran vuonna 2022. Voittokategorioita on edelleen sama määrä, mutta kunkin voittoluokan todennäköisyydet ovat muuttuneet valtavasti – arvaat takuulla, kumpaan suuntaan! Syynä oli etenkin se, että lisänumeroitten arvontarumpuun lisättiin vuonna 2014 kaksi palloa, vuonna 2022 vielä kaksi lisää.

Eurojackpotin muhkeimmista jättipoteista on taisteltu kiivaasti, ja ne ovat olleet julkisuuden valokiilassa ahkeraan. Rohkaisuna sanottakoon, että Suomeen sellainen on pujahtanut ainakin vuosina 2018 ja 2019, molemmilla kerroilla 90 miljoonaa euroa olivat pakahduttaa pelaajaryhmät. Suurimmat jättipotit ovat siis olleet 120 miljoonaa euroa, ne ovat luikahtaneet ohitsemme useimmiten Saksaan.

Yhteenveto

Eurojackpot tarjoaa upean mahdollisuuden koettaa tavoitella niitä omia unelmia ja helpotusta elämään. Oletko sinä seuraavan 120 miljoonan jättipotin saaja? Panoksillasi autat samalla Euroopan tasolla tärkeitä tuen kohteita.